Over Jansen GIC BV

Jansen GIC BV is een onafhankelijk technisch adviesbureau voor de glastuinbouw. Het bedrijf is opgericht door Jan Jansen die door zijn lange ervaring in de tuinbouw een goede gesprekspartner is. Vanaf 1991 heeft Jan bij verschillende bedrijven in de glastuinbouw als bedrijfsleider gewerkt en hij is sinds 2000 als technisch adviseur werkzaam in de glastuinbouw.

Als u als tuinder of investeerder het plan heeft om een nieuw bedrijf te starten of een bestaand bedrijf te renoveren en/of uit te breiden, kunnen wij u helpen bij het indelen van het perceel;

  • Hoe bouwen we het beste de kas en welk kastype is het meest geschikt
  • Hoe bouwen we de loods en sociale ruimten, rekening houdend met intern transport en eisen/normen die er gesteld worden.
  • Waar komt de technische ruimte (stookruimte en/of substraatruimte)
  • Waar plaatsen we het beste de buffertank
  • Waar komen de bassins
  • Et cetera
Voorbeeld Persoon 2

Kortom, aan de hand van de eerste tekeningen komt uiteindelijk een definitief plan van uw wens tot stand.

Wij kunnen de complete bouwvergunningstekeningen maken en assisteren bij het invullen van de formulieren voor de bouw-/omgevingsvergunning. Tevens kunnen we assisteren bij de aanvraag van de nutsvoorzieningen zoals elektra, gas, water, riolering etc. Natuurlijk kunt u dit ook geheel aan ons uit handen geven.

U als tuinder of investeerder bepaald welk product of gewas u wil produceren, maar mogelijk bent u niet geheel op de hoogte van de mogelijke technieken die voor uw teelt van toepassing zouden kunnen zijn. Denk hierbij aan technieken die er zijn aan de kassen, scherminstallaties, verwarmingsinstallaties, water- en elektro installaties, WKK’s, midden spanning installaties etc.; wij kunnen u daarbij assisteren. Doordat de klant centraal staat, krijgt u als klant van ons een eerlijk advies over de voor- en nadelen van de verschillende installaties en toepassingen. U als klant bepaald voor welk onderdeel u ons inschakelt.

In offertestadium komt er bij veel ondernemers vaak zoveel informatie van leveranciers en installateurs op hen af, waardoor het maken van keuzes niet gemakkelijker wordt.

Tijdens persoonlijke gesprekken brengen wij u op de hoogte van de (on)mogelijkheden van kassen en installaties om u bij uw beslissingen te ondersteunen. Van elk onderdeel kan een projectbeschrijving gemaakt worden en dit zal dan verstuurd worden naar de kassenbouwers en installateurs waarvan u een offerte wil ontvangen. De offertes worden door ons op technisch gebied en op compleetheid beoordeeld. Tijdens aankoopgesprekken discussiëren we op gelijkwaardig niveau met kassenbouwers en installateurs over de verschillende technieken en mogelijkheden om tot een goede prijs/kwaliteit verhouding te komen. Uiteindelijk beslist u wie de opdrachtnemer gaat worden.

Indien gewenst verzorgen wij de planning voor de bouw. Tijdens de bouwperiode leiden wij de bouwvergaderingen en zullen de bouw begeleiden en controleren of alles verloopt volgens afspraak.

De klant bepaalt bij ons waar hij ons voor in wil schakelen. Neem tijdig contact met ons op; dit bespaart u tijd en energie.

Jansen Greenhouse Industry Consultancy

Kennis en ervaring als sleutel tot kwaliteit!